Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

Anadolu Eğitim Sendikası Aydın İl Temsilciliği Aydın İl Milli Eğitim Müdürünü Ziyaret Etti

17 Kasım, 2017

Sendikamız Aydın İl Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Ahmet Nejat Orçan, Fulya Ayhan,  MYK üyemiz Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Muhammet Ali Gezici ile birlikte, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU’NU ziyaret etti. Sendikamız temsilcileri Aydın’da eğitim durumu hakkında bir rapor sundu. Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz sendikamız temsilcilerine teşekkür etti.

AYDIN İL TEMSİLCİLİĞİ

 

 

AYDIN EĞİTİM-ÖĞRETİM DURUM RAPORU

 

  • OKULLARIN FİZİKİ DURUMU:

      Aydın ili eğitim-öğretim olarak köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olmakla birlikte, bu başarıya uygun olarak okullar hak ettiği fiziki yenilenmeyi bir türlü yakalayamamıştır. Eğitimdeki kaynak sorunu okulları etkilemiş, çağdaş bir görünüme kavuşması gereken okullar payına düşen ile yetinmiştir. Doğalgazın yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte okulların da doğalgaz ile ısınma sistemine dönüşme işlemleri istenilen arzuda gerçekleşmemiştir. Okulların mevcut durum içerisinde bir salona sahip olması büyük gerekliliktir. Ancak hala salonu olmayan olsa dahi sabit koltukları bulunmayan, sahnesi dökülmüş vaziyette okullar mevcuttur. Okul bahçeleri çok geniştir ancak verimli kullanılmamaktadır. Öğrencilerin ders dışı zamanlarını oyun, spor etkinlikleri ile geçirmesi için okul bahçelerine gereken önem verilmelidir.

 

  • MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE KADROSU BULUNAN ÖĞRETMENLER:

      Önceki yıllarda çeşitli dönemlerde özür durumu ataması ile ilçelere              atanan öğretmenlerin kadrosu, 3 yıl veya daha fazla geçmesine rağmen hala ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kadrosu tutulan ve görevlendirme yöntemiyle görev yapan öğretmenler mevcuttur. Durumun gözden geçirilerek öğretmenlerin atamalarının okullara yapılması yerinde olacaktır.

 

      3-YÖNETMELİKLE ÇÖZÜLEMEYEN KONULARDA GÖRÜŞ TALEBİ:

        İlçe milli eğitim müdürlükleri yönetmelik ile bağdaştırılamayan veya karşılığını bulmakta zorlandığı konularda, İl milli eğitim müdürlüklerinden görüş talep etme konusunda isteksiz davranmaktadır. En son yapılan

başkanlık referandumunun ertesi günü yapılan okul tatili günlerine yetiştirme kursu ek dersinin ödenmesini kabul eden veya etmeyen milli eğitim müdürlükleri mevcuttur. Konuyla ilgili genelge eksik yorumlanmış ve ödenmeyen ek derslerle ilgili fikir alınmamıştır. Bir diğer konu öğretmenlerin kademe ilerlemesinde 8 yıla 1 kademe ilerlemesinde yapılan uygulama yanlışlıklarıdır. İlçe milli eğitim müdürlüklerinin 8 yılın hesabında aylıksız izinleri ara dönemlerden çıkması mağduriyetler oluşturmuştur.

 

       4-RESMİ YAZILARIN ZAMANINDA DUYURULMAMASI:

           Kurs veya seminer duyuruları zaanında duyurulmamatadır. Ağustos ayında planlanan AB proje kurslarının ekim ayında okullara gelmesi veya diyabet ile ilgili seminer duyurusunun planlanandan sonra duyrulması resmi yazıların zamanında okullara iletilmediğini göstermektedir. İlçe milli eğitim müdürlükleri konuya gereken hassasiyeti göstermelidir.      

      5-YÖNETİCİLİK GÖREV SÜRESİNİN DOLAN YÖNETİCİLERİN NORM FAZLASI  OLMASI:

         İl bazında yöneticilik görev süresi dolan okul yöneticilerinin norm fazlası olması bir başka sorundur. Yöneticilerin görev süresi dolması ile öğretmen olarak atamalarının yapılmaması ve norm kadro fazlası olmaları yönetici görevlendirme takvimi ile eşgüdüm sağlanmaması sorunlara yol açmaktadır. Konunun planlanması önem taşımaktadır.

 

Anadolu Eğitim Sendikası

Aydın İl Temsilciliği

 

    

 

 

Yorum Yap