| Öğretmen Öğretmene Bunu Yaparsa… |
|
|
| aes tarafından yazıldı. | |||
| Perşembe, 08 Nisan 2010 15:58 | |||
|
AES Bursa/ Yıldırım İlçe Temsilcimiz Sayın Beyzade ERGÜN, öğrencileri ve velilerinin gözü önünde meslektaşı tarafından darp edildi. İkili eğitim yapılan ilköğretim okulunda sınıfı geç boşaltmayı alışkanlık edinen Hacı Ali I. adlı öğretmeni uyaran Beyzade Ergün beklemediği sertlikte bir karşılık görmesi üzerine öğretmeni bundan sonrası için sınıfın vaktinde boşaltılması yönünde talebini yinelediğinde fiziki saldırıya uğramıştır. Öğrenci ve velilerin gözü önünde çirkinleşmemek adına kendini koruma dışında bir tavır göstermeyen temsilcimiz raporla belgelenebilecek şekilde darp edilmiştir. Olay sonrası açıklama yapan öğretmenimiz: “Biz çocuklarımıza şiddetin zararlarını anlatıyoruz, ama arkadaşımız öğrenci ve velilerin gözü önünde beni darp etti. Bunun sonucu bir ceza verilmez ise çocuklara bir şey anlatamayız, herkesin birbirini darp edebileceğini düşünürler” demiştir.
Olay adli makamlara intikal etmiş olup temsilcimizin şikayeti doğrultusunda sendika olarak davaya müdahil olacağımızı ilan ediyor, Beyzade öğretmenimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
AES
Basından: Bursa'da, bir ilköğretim okulunda görevli iki öğretmen, 'sınıf boşaltma' meselesinden veli ve öğrencilerin gözü önünde kavga etti. Olayda yaralanan Beyzade E. isimli 2. sınıf öğretmeni hafif şekilde yaralandı. Polisin el kolduğu olayda, tedavi için hastaneye giden öğretmen Beyzade E., konunun takipçisi olacağını ve Türkçe öğretmeni hakkında dava açacağını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi Naz Özdilek İlköğretim Okulu'nda öğle arasında Ant içme töreni sonrası Beyzade E., sınıf öğretmenliği yaptığı 2/D sınıfı öğrencileriyle sınıfa gitti. Sınıfın boşaltılmadığını gören Beyzade E., okulun Türkçe öğretmeni Hacı Ali I. ile sınıfı boşaltması için konuştu. İki öğretmenin tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Veli ve öğrencilerin gözü önünde Hacı Ali I., Beyzade E.'ye yumruk atıp yere yatırdı. Okul yönetiminin araya girmesiyle kavga sona erdi.
Olayda burnu ve boğazından yaralanan Beyzade E., konuyu yargıya taşıyacağını söyleyerek okula polis çağırdı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri okula gelerek inceleme yaptı. Hafif şekilde yaralanan Beyzade E. Adli Tıp Kurumu'na giderek rapor aldı, ardından tedavi için hastaneye gitti. Yaşadıklarını anlamakta güçlük çektiğini belirten Beyzade E., "Öğlen arasında Ant içme töreninden sonra öğrencilerimle sınıfımıza gittik. Ancak sınıf halen boşaltılmamıştı. Ben de bunun nedenini sorarak, son günlerde aynı olayın tekrarlandığını söyledim. Bunun üzerine Hacı Ali I. isimli öğretmen üzerime yürüyerek bana yumruk attı ve yere yatırdı. Ben kendisine karşılık vermedim. Tüm öğrenciler ve veliler de olaya tanıklık etti. Biz çocuklarımıza şiddetin zararlarını anlatıyoruz, ama arkadaşımız öğrenci ve velilerin gözü önünde beni darp etti. İç kanamadan şüpheleniyorum." dedi.
Kendisini darp eden Hacı Ali I.'dan şikayetçi olduğunu anlatan Beyzade E., bu kişinin ceza almaması durumunda çocuklara bir şey anlatamayacaklarını, herkesin birbirini darp edeceğini kaydetti. Beyzade E., olayla ilgili polise ifade verdi.
Olayın ardından sınıftan ayrılan Hacı Ali I.'nın da olayla ilgili ifade vereceği öğrenildi. Olaya tanıklık eden öğrenciler, öğlen arasında sabahki grubun sınıfı boşaltması gerektiğini, ancak boşaltılmadığı için öğretmenlerin kavga ettiğini anlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Cihan Haber Ajansı
Yorumlar (4)
Joomla components by Compojoom
|









