Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

AKSOY: HUKUK MAKAM SAHİPLERİNİN SİLAHI DEĞİL, MAĞDURLARIN KALKANIDIR!

30 Nisan, 2024

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih AKSOY Bingöl’de yaşanan hukuksuzlukla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;

 

Bingöl’de bir Müdürümüzün, hiç bir usulsüz işlemi olmadığı, her işlemini yasalara uygun yaptığı halde maruz bırakıldığı durumlar asla kabul edilemez. Devletin memuru bazı derneklerden daha mı değersizdir ki, onların ihtirasına kurban edilmektedir?

 

Usulüne uygun işlem yapmaya çalıştığı için bazılarının işini yokuşa sürmek, 657'nin hangi bendine göre Uyarma cezasını gerektiriyor? Onu da geçtik, uyarma cezası Memurlar için düzenlenen en hafif cezadır.

 

Bu hafif cezaya rağmen, görev yeri değişikliği tedbiri ile kanser hastası ve %78 engelli bir memuru ailesinden ve düzeninden kilometrelerce uzağa (sürgüne) göndermek idarenin takdir yetkisiyle açıklanabilir mi?

 

Hukuk makam sahiplerinin silahı değil, mağdurların kalkanıdır! Hukuk kişisel hırsların kılıfı değil, adil düzeni inşaa eden tuğlalardır. Anadolu Eğitim Sendikası yaşananları takip etmektedir. Üyelerimizin arkasında olduğumuz bilinmelidir.

Yorum Yap