İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

3+1 Çözüm Değildir, Sözleşmeli Öğretmenlik Tamamen Kaldırılmalıdır

18 Haziran 2019 · 09:36 · Haber

3+1 Çözüm Değildir, Sözleşmeli Öğretmenlik Tamamen Kaldırılmalıdır
Haber 18 Haziran 2019 18 Haziran 2019

Anadolu Eğitim Sendikası genel başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ dün Kanal B'de yayınlanan Güncel programının konuğu oldu. Canlı yayında 2018-2019 eğitim-öğretim yılını değerlendiren ÖĞRETİCİ eğitim ve eğitimcilerin sorunları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli öğretmenliğe de değinen ÖĞRETİCİ:

23 Ekim'de 2023 Eğitim Vizyonu ile sözü verilen 3+1 düzenlemesi yasal zemine kavuşturuluyor. Ancak köklü çözüm kesinlikle sözleşmeli öğretmenlik sisteminin tamamen kaldırılmasıdır.2011 yılında tekrar getirilen sözleşmeli öğretmenliğin kesin çözümü teşviği de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemidir.

Aksi takdirde bu süre bile öğretmenlerimizin eşinden ve çocuğundan ayrı kalması için çok uzundur. Anayasal hak olan aile bütünlüğünün sağlanması en doğal isteğimizdir. Bu nedenle en kısa sürede kadroya geçiş sağlanmalı, öğretmenler odasındaki farklı statüler kaldırılmalıdır' ifadelerini kullandı.

 

Yorum yazın

Yorumlar yayın kurulumuz tarafından incelendikten sonra yayınlanır.
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.