Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

Umutlar 2014’e

30 Aralık, 2013

2013 yepyeni iken nice umutlar, nice anlamlar yüklemiştik. Ayağımızı vurdu, çizikler aldı ve hatta kalp de kırdı. Eğitimde deneysel uygulamalar, atanamayanlar, atandığına pişman edilenler, darp edilen öğretmenler, Ayıplı toplu SÖYLEŞME, servis kazaları, hastalıklar, ölümler derken yolsuzluk, hukuk skandalları ile iç ve dış ÖCÜlerin yönettiği darbe söylentileri içinde bitiriyoruz “eski” yeni yılı.

n

Sendikamız kişisel tarihini ülkemizin halinden bağımsız düşünmek mümkün olmasa da 2013 Yılını 500 den fazla yeni üye kazanmış,  16 yeni il ve 21 yeni ilçe teşkilatı kurmuş olarak kapatmanın gururunu yaşıyoruz.

n

Kurulduğumuzdan bu yana “içinde bulunduğu ahval ve şeraitin namüsait oluşuna” takılıp kalmadan, bu ülkenin eğitimi ve eğitimcileri için gayretkeş bir şekilde çalışan sendikamızın tüm yönetici, temsilci ve üyelerine şükranlarımı iletmek isterim. Bizler donanımlı bir mutfakta portakallı ördek de pişirebilirdik elbet, un, yağ ve şeker eksik iken sizinle helva yaptık, pasta da. Üyemiz olsun olmasın herkese ikram ettik üstelik. Emekte cömert, kibirde cimri olduk, ne mutlu…

n

2014’ün eşiğinde; 2013 den kopardığımız güzel olan ne varsa kucaklayarak, ayağımıza bulaşan çamurları eşikte bırakarak, yepyeni bir adım atmak üzereyiz. Tüm güzellikler, onu bekleyen ve geleceğine inanan insanların başına gelir. Bu ülkenin yurttaşları FARKLI VE YALNIZ olduğuna inandırılarak ayrıştırılmak istense de biz AES içinde BİR olmayı başaran öğretmenler, memurlar, akademisyenleriz. Güzel bakıyor ve güzellikler için çalışıyorken ülkemiz ve geleceğimiz için en güzelini ummak tabii ki hakkımız.

n

Öyleyse; 2014 HERŞEYİ ile güzel olsun ve yıpranmadan yıpratmadan gelsin, geçsin. Birlikte nice yıllara…

n

Cansel GÜVEN

n

 

n

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı

Yorum Yap