Daha önce yüksek lisans mezunu üyemiz için Konya İdare Mahkemesinde açtığımız dava kabul edilmiş, idareci olan üyemizin yüksek lisans mezunu olduğu için, fiilen girmese de ek ders niteliğindeki görevine karşılık ek ders ücretinin artırımlı almasına İdare Mahkemesi tarafından karar verilmişti.
Daha sonra İdare tarafından ilgili karar istinafa götürülmüştü. Konya Bölge İdare Mahkemesi istinaf başvurusunu incelemiş ve 2025/868 esas ve 2025/727 karar sayılı incelemesinde derece mahkemesinin değerlendirmesini hukuka uygun bularak istinaf istemini reddetmiştir.
Bu kararla dosya kesinleşmiş ve üyemizin artırımlı ek ders alması önünde hiçbir engel kalmamıştır. İlgi karar, emsal teşkil etmesi açısından sonraki derdest davalar için de önem arz etmektedir.
Anadolu Eğitim Sendikası olarak benzer durumdaki üyelerimizin davaları devam etmekte olup, onlar için de olumlu sonuçlar alacağımıza eminiz.
AES üyelerini hukuki zeminde korumaya devam edecektir.
Anadolu Eğitim Sendikası
Hukuk Sekreterliği