İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Öğretici: Daha Çok Ortak Akıla İhtiyaç Varken MEB Şurası Tamamen Kaldırıldı

25 Mart 2024 · 16:20 · Sendikalarımızdan

Öğretici: Daha Çok Ortak Akıla İhtiyaç Varken MEB Şurası Tamamen Kaldırıldı
Sendikalarımızdan 25 Mart 2024 25 Mart 2024

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ MEB Şurasının kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şöyle;

Bakanlığın en yüksek danışma kurulu olan; Türk millî eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları tetkik ederek tavsiye kararları alan MEB Şurası artık toplanmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan 23 Mart 2024 kararıyla Milli Eğitim Şurası Yönetmeliği kaldırıldı. İlk Milli Eğitim Şurasından itibaren tüm paydaşlar ile çok önemli kararlar alınmış, Türk Millî Eğitim sistemine yine verilmiştir. En son 2021 yılında Anadolu Eğitim Sendikası'nın da yer aldığı 20. MEB Şurası yapılmıştır.

Tüm paydaşların içerisinde yer alacağı, daha geniş ve kapsamlı şuralar yapılması gerekirken, şuranın tamamen kaldırılması ile hangi kazanım elde edilecektir?

Milli eğitim sistemine yine vermek, çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilmek, siyasi partiler veya bakanlar değişince programların ve müfredatların değişmediği sistemi oluşturabilmek için ortak akıl yani Şura çok önemli ve gereklidir.

Bu nedenle 4 yılda bir toplanması esas olan Şuranın tamamen kaldırılması doğru değildir. Tam aksine daha çok paydaşlarla bir araya gelmek gerekir.

Yorum yazın

Yorumlar yayın kurulumuz tarafından incelendikten sonra yayınlanır.
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.