İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Öğretici: Eğitimdeki En Büyük Sorunlardan Biri Ücretli Öğretmenliktir

25 Şubat 2025 · 11:01 · Sendikalarımızdan

Öğretici: Eğitimdeki En Büyük Sorunlardan Biri Ücretli Öğretmenliktir
Sendikalarımızdan 25 Şubat 2025 25 Şubat 2025

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ücretli öğretmenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları söyle;

MEB ne yazık ki var olan öğretmen açığını yeni atamalar ile kapatmak yerine asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ücretli öğretmenleri görevlendirmektedir.

Hali hazırda 100 bine yakın ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Bu ücretli öğretmenlerin ne yazık ki yarıdan fazlası eğitim fakültesi mezunu değilken, yaklaşık yüzde onu ise ön lisans mezunudur.

Eğitim Fakültesi mezunu atama bekleyen yüzbinler varken, alanı eğitim-öğretmenlik olmayanlarının çoğunluğunu oluşturduğu ve asgari ücretin dahi altında ücret verilerek emek sömürüsüne yol açan bu sistem artık son bulmalıdır.

Alanında eğitim almış̧ öğretmenlerimiz öğrencileri ile, öğretmeni olmayan öğrenciler de yine alanında eğitim almış̧ öğretmenleri ile buluşturulmalıdır.

MEB bir plan dahilinde alanında eğitimini almış̧ meslektaşlarımızın ataması yapılmalı, asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ücretli öğretmenlik sistemi son bulmalıdır.

Yorum yazın

Yorumlar yayın kurulumuz tarafından incelendikten sonra yayınlanır.
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.