Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

ÖĞRETİCİ: İYİ ÖĞRETMENLERİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTURMANIN YOLU MÜLAKAT OLAMAZ!

25 Nisan, 2024

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ mülakat ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şu şekilde;

Milli Eğitim Bakanı sn. Yusuf TEKİN bugün katıldığı canlı yayında mülakatı kaldırmayacaklarını açıkladı.


Neden olarak ise sadece 19 branştan ÖSYM'nin alan bilgisi sınavı yaptığını ve yaklaşık 110 branş için sınav yapılmadığını; alan bilgisi testine giren öğretmenlerin ise sonuç ortalamalarının çok düşük olduğunu, bu nedenle mülakat ile daha iyi öğretmeni atayacaklarını ifade etti.

Öncelikle bilinmelidir ki yıllardır milli eğitim camiasında atama ve görevde yükselmelerde uygulanan mülakat nedeniyle bir çok kişinin hakkı elinden alınmış, toplumun ve eğitimcilerin vicdanı derinden yaralanmıştır.

Ancak şunu da belirtmek gerekir ki Anadolu Eğitim Sendikası öğretmen yetiştirmenin önemi için Öğretmen Liselerinin tekrar açılması, Eğitim Fakültesine girerken BAŞARI SIRALAMASI olması, eğitim fakültesinde verilen eğitimler ile Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının uyumlu olması, eğitim fakültelerinde ders veren hocaların kesinlikle en az belirli bir süre öğretmenlik yapmış olması gibi bir çok uyarıyı da yıllardır yapmaktadır.

Bu nedenle sorunun temeline çözüm bulmadan MÜLAKAT ile istenilen ve beklenilen sonucun alınması mümkün değildir.

Mülakat geçmişi sabıkalı olan bir toplum olarak mülakatı savunmak mümkün değildir!
İyi öğretmenleri öğrencileri ile buluşturmanın yolu da mülakat olamaz!

Yorum Yap