Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

ÖĞRETİCİ: KAMU İŞVEREN HEYETİ YİNE HAZIRLIKSIZ GELDİ

02 Ağustos, 2023

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ dün görüşülmeye başlanan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şöyle;

Yedinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri dün itibariyle başladı. Kamu çalışanları adına teklifler bir hafta önceden verilmesine rağmen Kamu İşveren Heyeti masaya teklifsiz geldi ve çalışma takvimi belirlendi.

Takvime göre;

- 2-5 Ağustos Hizmet Kolları Ön Müzakeresi,

- 7-8 Ağustos Genele İlişkin Ön Müzakere,

- 9-12 Ağustos Hizmet Kolları Müzakeresi,

- 14 Ağustos Kamu İşveren Heyetinin Teklifini Açıklaması,

- 15 Ağustos Genele İlişkin Müzakere,

- 17 Ağustos Kamu İşveren Heyetinin İkinci Teklifini Vermesi,

- 18-21 Ağustos Müzakerelerin Yürütülmesi,

- 22 Ağustos Toplu Sözleşme Müzakerelerinin Sona Ermesi,

- 23-25 Ağustos Hakem Kurulu Başvuru süreci,

-26-31 Ağustos Hakem Kurulu

 süreci açıklanmıştır.

4 milyon kamu çalışanının ve 2.5 milyon emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirleyen bu görüşmeye Kamu İşveren Heyeti'nin hazırlıksız gelmesi ve teklifleri son günlere bırakılması kabul edilemez! Aileleri ile birlikte yaklaşık 20 milyonluk kesimi yakından ilgilendiren bu süreçte göz ardı edilmemesi gereken TAHMİNİ enflasyona göre değil, gerçekçi enflasyona göre artış yapılmasıdır.

Memur ve emeklinin alım gücü düştü ise verilen artışların TÜİK enflasyonun dahi altında kalmasındandır. Bu nedenle en önemli amaç alım gücünü yükseltmek olmalıdır. Talebimizi yineliyoruz; En düşük memur maaşı Aralık ayında açıklanacak olan YOKSULLUK SINIRI kadar olmalıdır.

Yorum Yap