İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Öğretici : Mobbing ve Hukuksuzluk Cezasız Kalmadı

14 Mayıs 2026 · 09:09 · Sendikalarımızdan

Öğretici : Mobbing ve Hukuksuzluk Cezasız Kalmadı
Sendikalarımızdan 14 Mayıs 2026 14 Mayıs 2026

Eşini üniversitede yer alan enstitüde sekreter yapan, daha sonra 'adrese teslim' ilan açarak Personel Daire Başkanlığı kadosuna getiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında Anadolu Eğitim Sendikası olarak başvurumuz üzerine soruşturma açılmış ve görevden uzaklaştırılmıştı.  Ardından YÖK disiplin cezası vererek rektörlük görevinin kanunen son bulduğunu açıklamıştı.

Sadece rektörlüğü görevinin alınması yeterli değildi, yaptıkları hukuksuzluk kimsenin yanına kar kalmamalıydı.

Pamukkale Üniversitesinde sendikamızın müdahil olduğu ve 9 yıldır süren çeşitli hukuki süreçler sonuç verdi. Üniversitenin eski Rektörü Hüseyin Bağ tarafından üyemize uygulanmaya çalışılan hukuksuzlukların ve mobbingin karşılığı mahkûmiyet olmuştur.

Buradan bir kez daha belirtiyoruz ki her türlü hukuksuz uygulama ve tavır, Anadolu Eğitim Sendikasının mücadele azmi karşısında eriyecektir.

Üniversiteler eğitimin ve bilimin yuvalarıdır. Kimse üniversiteleri çiftliği zannetmemelidir. YÖK, rektörlerin keyfi uygulamalarına ve hırsları yüzünden akademik ortamı bozmalarına izin vermemelidir.

Yorum yazın

Yorumlar yayın kurulumuz tarafından incelendikten sonra yayınlanır.
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.