Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

ÖĞRETİCİ: NİCELİKTEN DAHA ÇOK NİTELİK ÖNEMLİDİR

14 Şubat, 2024

Anadolu eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ MEB Projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şu şekilde;

 

MEB bir çok konuda olduğu gibi bu aralar proje sayılarında izahı ve imkanı mümkün olmayan işlere imza atmaktadır. Geçmişte EBA Destek Odası sayısının artırılması için talimat verilmiş, iller-ilçeler MEM’ler bizim EBA Destek noktamız sistemde fazla görünsün diye kurumlara baskı yapmış, içeriği destek noktası ile alakası olmayan bir çok oda sistemde destek odası olarak gösterilmişti.

Yine geçmişte kütüphane ve kitap sayılarının artırılması talimatı verilmiş aynı şekilde il-ilçeler MEM’ler kurumlara baskı yaparak bu sayıların artırılmasını istemiş, boş odalar dahi kütüphane olarak sisteme işlenerek sanki binlerce kitap varmış gibi gösterilmişti. Şimdi de TEKNOFEST için proje sayısı noktasında bir yarışa girişilmiş, yine izahı ve imkanı mümkün olmayacak sayılarda okullara proje paylaştırılmış ve bu sayılarda proje istenmektedir. İl-ilçe MEM’ler 'bu kadar projemiz var' desinler diye yapılmaya çalışılan uygulama kabul edilemez!

Bu ve benzeri bir çok durumun şahidi olan bir genel başkan olarak söylüyorum ki;

Yerelden gelen sayılar bakanlıkta toplanarak 'şu kadar proje yaptık, şu kadar kütüphane açtık, şu kadar EBA destek odası açtık vb... ' gibi söylemler ve talimatlar il-ilçe MEM’leri gereksiz bir yarışa sürüklemekte, göstermelik olarak yapılan veya yapılmış olarak gösterilen durumlara yol açmaktadır.

 Teknofest başta olmak üzere tüm proje ve uygulamalarda önemli olan nicelik değil niteliktir. Çocuklarımızın bu tür projelere katılmaları özendirilmeli, öğretmenlerimiz gönüllü olarak teşvik edilmeli ve en önemlisi kurumların proje başvuru sayısı üzerinden reklam yapmalarına fırsat verilmemelidir.

Yorum Yap