İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Özel Eğitim Sınıflarındaki Mağduriyetin Giderilmesi ve Düzenleme Yapılması İçin MEB'e Müracaat Ettik

16 Eylül 2026 · 15:32 · Sendikalarımızdan

Özel Eğitim Sınıflarındaki Mağduriyetin Giderilmesi ve Düzenleme Yapılması İçin MEB'e Müracaat Ettik
Sendikalarımızdan 16 Eylül 2026 16 Eylül 2026

İkili öğretim yapan okullarda ders sürelerinin 30 dakikaya kadar indirilebilmesine ilişkin uygulamada, özel eğitim sınıflarının durumunun açıkça belirtilmemesi nedeniyle farklı yorum ve uygulamalar ortaya çıkmaktadır.


Anadolu Eğitim Sendikası olarak MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yaptığımız müracaatta; özel eğitim sınıflarının da 30 dakikaya kadar ders süresi uygulamasından yararlandırılmasını, hafif düzey ile orta/ağır düzey özel eğitim sınıfları için usul ve esasların açıkça belirlenmesini ve ders başlangıç-bitiş ile teneffüs sürelerine ilişkin tereddütlerin giderilmesini talep ettik.


Ayrıca ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanmasını, öğrenci ve öğretmenlerin mağduriyet yaşamamasını ve konuya ilişkin açık, bağlayıcı ve tereddüde yer bırakmayacak bir düzenleme yapılmasını istedik.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için çalışmamıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorumlar yayın kurulumuz tarafından incelendikten sonra yayınlanır.
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.