İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Sendika Üyelik-İstifa İşlemeleri E-Devlet Üzerinden Yapımalıdır

7 Şubat 2024 · 14:46 · Sendikalarımızdan

Sendika Üyelik-İstifa İşlemeleri E-Devlet Üzerinden Yapımalıdır
Sendikalarımızdan 7 Şubat 2024 7 Şubat 2024

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖĞRETİCİ’ nin açıklamaları şöyle;

Sendikal özgürlüğün önündeki en büyük engellerden biri de üyelik ve istifa işlemlerinin kolaylaştırılmaması, gereksiz bürokratik işlemlere takılmasıdır.

2024 yılında siyasi partilere, derneklere veya aklınıza gelebilecek bir çok yere e-devlet üzerinden üyelik ve istifa işlemleri gerçekleşirken işçilerde olduğu gibi kamu görevlilerinin de sendika üyelik ve istifa işlemleri e-devlet üzerinden olmalıdır.

Sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-devlet üzerinden olma ihtimali birilerini korkutuyor, tedirgin ediyor olabilir. Korkanlara hatırlatmak isterim ki korkunun ecele faydası yoktur. İstifalar için makamlarınızı kullanarak baskı yapsanız da, bütün idarecileri kendinizden yapıp ikna odaları kursanız da, istifa formlarını 3’er değil 5'er nüsha olarak isteyip sümen altı etseniz de, artık yolun sonu göründü!

Yorum yazın

Yorumlar yayın kurulumuz tarafından incelendikten sonra yayınlanır.
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.