İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

3 Mart 2026 İş Bırakma Eylem Kararı

Eylem Kararları · 3 Mart 2026

Eylem Kararları 3 Mart 2026
3 Mart 2026 İş Bırakma Eylem Kararı

Anadolu Eğitim Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Mehmet Alper ÖĞRETİCİ başkanlığında 02/03/2026 tarihinde toplanarak, aşağıdaki kararı oy birliği ile almıştır.

Neredeyse her gün öğretmene şiddet haberi alırken son olarak Çekmeköy’de bir lisede yaşanan, iki öğretmenimiz ve bir öğrencimizin bıçaklı saldırıya uğramış,  ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kıymetli meslektaşımız Fatma Nur Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Öğrencisi tarafından bıçaklanan, velisi tarafından yumruk yiyen eğitimci olmaktan bıktık!

Öğretmenlik Meslek Kanunu adında kanunumuz olmasına rağmen ne yazık ki içi boştur. Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize yapılan şiddeti sadece kınamanın yeterli olmadığını defaatle dile getirdik, gördük.

Öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddetin ciddi YASAL sorumlulukları olması gerekmektedir.

Aynı zamanda en güvenli olmamız gereken yerler olan okullarımızda can güvenliğimizin olmaması kabul edilemez. Okullarımızın güvenlik tedbirleri eksiksiz şekilde alınmalıdır.

Bir canımızı kaybetmeyi, bir yanımıza yumruk yemeyi beklemeyeceğiz!

Tüm bu nedenlerle

* Okullarda siyah giyilmesi ve kurdela/kokart takarak derslere girilmesine,

* 03 Mart 2026 tarihinde ülke genelinde 1 günlük iş bırakma yapılarak tüm il-ilçe temsilciliklerimizin bu konuda basın açıklaması yapmasına,

oy birliği ile karar verilmiştir.

E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.