İçeriğe geç
Siyasilerin değil, tüm eğitim çalışanlarının sendikası · Kuruluş 2005
Anadolu Eğitim Sendikası logosu AES Anadolu Eğitim Sendikası Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası
“Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alemden Maksat İnsandır” (Hz. Mevlana)

Aes Mutfak · 4 Ekim 2016

Köşe Yazısı Aes Mutfak 4 Ekim 2016

Bugün, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün, onun düğün gecesi. Asırlardır onu anıyoruz. O sadece Türkiye'nin değil, insanlığın ortak mirasıdır.
Hakk aşığı Mevlana Celaleddin Rumi bundan 741 yıl önce dünyamızdan ayrılarak, ölüm gününü yeniden doğuş olarak görmüş, Yaradana kavuştuğu için ölüm gününü düğün günü anlamına gelen "Şeb-i Arus" olarak anlamlandırmıştır.

Hz. Mevlana, ayrımcılığa kapalı durmuş, bozgunculuğa sırtını dönmüş, kalp kıran kötü sözlere uzak kalmıştır. Onun çağrısı kavuşmaya ve kucaklaşmayadır.
Hz. Mevlana 'gel, yine gel, ne olursan ol yine gel' diyerek yapay engelleri kaldırmış, soğukluk ve mesafeleri gidermiştir. Bu özlü ve özgüven telkin eden mübarek miras, milletimizin en önemli kaynaştırıcı cevheri olarak yüzyıllardır geleceğimizi aydınlatmıştır.
Anadolu Eğitim Sendikası Ereğli Temsilciliği olarak;İslam dünyasının yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve mutasavvıflardan biri olan Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi saygı ve minnetle anıyor, Vuslatı'nın 741'inci yılında ebediyete irtihalini düğünü olarak gören bu yüksek ahlakı rahmetle yad ediyorum.


Mustafa YAMAN
ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI
EREĞLİ TEMSİLCİSİ

Haberler
E-Bülten

Gündemi ilk siz öğrenin

Mevzuat değişiklikleri, dava sonuçları, eylem kararları ve sendikamızın açıklamaları e-posta kutunuza gelsin.