Öğretmenlerimizin günümüzde yaşadığı sorunların temelinde atama ve yer değiştirme sorunları yer almaktadır. Norm fazlalığından mazeret atamalarına, yönetici atamalarından alan değişikliğine, sözleşmeli istihdamdan il içi sıra tayinlerine kadar sorunların temeline indiğinizde yer değiştirme ya da değiştirememe nedenine dayandığını görmekteyiz.
Gündelik popülist söylemlerle bu sorunların çözümü mümkün değildir. Bu nedenle Anadolu Eğitim Sendikası olarak kapsamlı bir şekilde hazırladığımız raporumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Çözüme ortak olmak, öğretmenlerimizin bu yarasına merhem olmak istiyoruz. Yaşadığımız bu sorunları ne iyi bilen BİZİZ, öğretmenleriz. Bu nedenledir ki kapsayıcı, ADİL ve ÖNGÖRÜLEBİLİR bir yer değiştirme şarttır.
İçinde TEŞVİK ve BECAYİŞ’i de barındırması elzemdir. Raporumuzu da Milli Eğitim Bakanlığı ile de paylaştık. Tüm meslektaşlarımızın vereceği katkılara da açığız.