Siyasilerin Değil, Tüm Eğitim Çalışanlarının Sendikası

ÖMK, ÖĞRETMENLİK MAĞDURİYET KANUNU OLMASIN, DİYE EYLEMDEYİZ

11 Haziran, 2024

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, taslak halinde Meclise gönderilen Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamada bulundu. Öğretici, taslak metnin kazanımlardan ziyade öğretmenin aleyhine olan maddeler içerdiğini ve buna her platformda itiraz edeceklerini belirterek “Öğretmenlik Meslek Kanunu, Öğretmenlik Mağduriyet Kanunu olmasın. Bu amaçla 12 Haziran Çarşamba günü Ulus Meydanı’ndan Meclise sesleneceğiz.” dedi. AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici açıklamasında şöyle konuştu:

“Öğretmenlik mesleği için hayati öneme sahip olan Meslek Kanunu yeni haliyle mecliste görüşülmeye başlayacak. Üzülerek görüyoruz ki bazı maddeleri iptal edilen önceki kanunda olduğu gibi bu kanun da yangından mal kaçırır gibi çıkarılmak istenmektedir. Şeffaf bir şekilde eğitimin paydaşlarıyla paylaşılmayan, kapalı kapılar ardında hazırlanan ve gündeme getirilen yeni taslak kanun, öğretmenlerin haklarını ileriye değil, geriye götüren maddeler içermektedir. Muğlak ifadelerle cezaların alanını genişleten, rotasyonu oluşturan sebepleri ortadan kaldırmayan, proje okul atamalarında adaleti önemsemeyen, öğretmenin sözlerinden suçlanmasını saylayan muğlak ifadeler barındıran, öğretmene görevinden dolayı işlenen suçlarda tutuklama kararı içermeyen, akademi adı altında öğretmenin iş güvencesinin yok olmasına sebep olabilen, uzman-başöğretmen kariyer basamaklarına  beklentilerin çok uzağında düzenlemelerle yer veren maddeleri kabul etmemiz mümkün değildir.

Öğretmenini korumayan, kapsayıcı olmayan, paydaşların görüşlerine yer verilmeyen bir ÖMK ölü doğmuş bir kanun olacaktır. Öğretmenlerin haklarının, çalışma şartlarının  iyileştirildiği bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması için Anadolu Eğitim Sendikası olarak mücadelemiz güçlü bir şekilde sürecektir.”

Yorum Yap